Tässä pieni kurkkaus lemppareihini tästä kuvauksesta, jotka otettiin niityllä eräänä kesäiltana.

Kuvauksissa on aina tietty flow, jonka olen valmistellut etukäteen ja jonka mukaan kuvaus etenee. Tästä tietysti tilanteen mukaan poiketaan varmaa joka kerta, mutta tietylainen runko on olemassa. Kuvaukset monesti aloitellaan niillä virallisemmilla potreteilla (jossa kaikki katsoo kameraan jne..) ja kuvauksen edetessä mennään enemmän fiilis edellä ja otetaan kuvia, joissa on sitä jotain muuta.

Varsinkin miljöössä, se muukin onnistuu luontevasti. Juostaan kohti auringonlaskua, kävellään yhdessä, hypitään, kerätään kukkia.. ja voisin väittää, että nämä kuvat ovatkin sitten niitä vaikeimpia saada näyttämään täydellisiltä. Se huolettomuus, mutta samalla asetelmallisuus on tavoite ja samalla haaste.

Kun kutitellaan toinen toista tai halaillaan, se kaksoisleuka tulee väkisin esille. Ja se nyt ei oo kauhean kiva kuvissa, vaikka ois kuinka ihana kuva muuten. Eli esim. näissä ohjeistin kameran takaa minkä kerkesin, että muista leuka, muista se leuka :D. Myös pään suunta kääntyy helposti pois kamerasta eli vaikka otetaan ei aseteltuja kuvia, niin silti haluan, että siinä on kaikki kohdallaan.

Mitä päälle kuvaukseen? Tästä lähetän teille ennen kuvausta vinkkejä avuksi, koska vaatteilla luodaan kuvaan se viimeinen silaus ja fiilis. Ne on tärkeä osa kuvausta. Ainakin tällaisiin kesäheinä kuvauksiin mekot ja hameet on melkein must. Jos tässä kuvassa ois housut jalassa, niin kuvien fiilis ois aivan toinen.

Tässä neidillä oli ihan omat jutut menossa. Onkin ihana saada myös talteen perheen omia juttuja.

Tästä yllä olevasta kuvasta tuli yks ihan lempparein. Pysäytetty hetki. Näitä metsästän kamerallani aina <3

Miksi kuvataan illalla? Yksinkertaisesti valon takia. Tällaisia kuvia ei vaan saa keskipäivällä. Auringon täytyy olla pudonnut jo kohti taivaanrantaa.

Kuvauksen aikana kuvaan lapsia myös yksin ja yhdessä yhden vanhemman kanssa. Varsinkin jos perheessä on useampia lapsia, jokainen lapsi saa pienen halitteluhetken vanhemman kanssa. Miten tärkeitä muistoja! Sillä saadaan myös rytmitettyä kuvausta kivasti ja galleriaan mukavasti vaihtelua.

Näissä kuvaksissa otan kuvia myös fiilis edellä. Vaikka tässä kuvassa rajaus on ehkä jotain muuta kuin normi, niin tykkään ihan valtavasti. Tää on se juttu.

Tällaiset miljöökuvaukset ovat luontevasti tarinallisempia kokonaisuuksia, joten esimerkiksi albumi tällaisesta kuvauksesta olisi täydellinen tapa laittaa kuvat esille.

Lapset tykkää luontaisesti touhuta ja mennä. Miljöössä se onnistuu ja annan ns. tehtäviä joita sitten yhdessä tehdään.

Ihana muisto, yhdestä kesäillasta. Tallennettu ikuisesti.

ps. Sopii myös täydellisesti esim. odotuskuvauksiin tällaiset miljööt! Kuvauksesta löytyy myös video instagramin igtv:n puolelta tai facebookista <3